Korets første opptreden
Fredriksstad Mandssangerforenings første sangoppdrag var i Kaare Bredas 50-årslag. Alle de 11 brødrene møtte fram til generalprøven for oppvarming, gjennomgang av repertoaret, innøving av koreografi, sjekking av dresser, sko, luer og medaljer.
20. mars  1993 
Siden dette var første gangen koret opptrådte, var det flere ting å utsette på: Luestrekken feil vei, for moderne dress, ikke selververvede medaljer, feil sko, forskjellige sløyfer o.s.v.
Bakdøra var låst, så brødrene måtte forsere et vindu.  Koret tok jubilanten og de intetanende gjestene med storm. "Sangerhilsen" og "Sangen" ble avsunget med brødrene oppstilt i u-form. Deretter sang koret "Tordis, mi Tordis" med festens vertinne sittende på eldste Andersens fang,  mens bror Kinn deklamerte et lidenskaplig dikt av Welhaven. Storapplaus! 
 
Etter opptredenen ble det stående ovasjoner som ingen ende ville ta. "Koret ønsket ikke at hele forsamlingen skulle få såre hender, så vi gikk motvillige inn igjen." Koret avsluttet med "Ja Da" i kjent stil: Frekke sidespark med knebøy, fram- og tilbakegang med karismatiske håndbevegelser, lett dansepregede trinn ved brødrene Nordahl og Andersen, for så å ende i et klimaks med luene av og fram.

   

...tilbake

Søk
Linker
Om oss på f-b.no
Sangtekster
Nettstedet administreres med enkelWEB fra IntegrasjonsPartner AS