Fredriksstad Mandssangerforenings historie

Fredriksstad Mandssangerforening ble stiftet 10. februar 1993, og består i dag av 24 sangere. Korets motto er: «Sangens Sønner svigte ej».
Sin unge alder til tross har koret allerede rukket å markere seg både på den lokale og nasjonale arena.

2. juli 1993
fikk koret det ærefulle verv å synge under avdukingen av Kongevarden i Hankøsund hvor det samlede norske Kongehus var representert.
Senere har Fredriksstad Mandssangerforening sunget i ulike lokale sammenhenger, i radio og på TV.

Under frigjøringsjubileet i maidagene 1995 sang koret under frigjøringsgudstjenesten i Akershus Slottskirke som Forsvarets overkommando arrangerte. Senere sang koret under et stort anlagt jubileumsarrangement for krigsveteraner i Fredrikstad.

I april 1996 ble koret invitert til å synge i Konserthuset i Oslo i forbindelse med den nasjonale markeringen av Hans Nielsen Hauge-jubileet. Kongeparet samt Stortingets presidentskap var til stede på konserten.

Pinsen 1996 la koret ut på sangerturné til Tyskland, medbringende egen PR-avis, skrevet på tysk! Det ble en vellykket turné hvor koret holdt konserter i Hamburg, Selle og Salzwedel.

I forbindelse med fem årsjubileet i 1998 var mandssangerne i studio og spilte inn CD-albumet «Sangerhilsen» inneholdende nasjonalromantiske perler.Samme år representerte koret Fredrikstad kommune under et nordisk kulturtreff i Kotka i Finland.

Sommeren 1999 fikk Fredriksstad Mandssangerforening det ærefulle verv å synge i forbindelse med dronning Sonjas og Dronning Margrethes jubileumsbesøk på Elingaard hovedgård i Onsøy. Koret fremførte i den anledning den eldste bysang vi kjenner, «Friedrichstads March» fra 1749, denne gang i et nytt arrangement spesialskrevet for koret av Egil Hovland.

Nok en fornemt majestetisk oppdrag fant sted 1. juni 2001. Den engelske dronning Elizabeth og hennes ektemann prins Philip kom på offisielt besøk til Norge. Mandssangerne sto oppstilt på Honnørbrygga i Oslo og ga til beste rungende mandssang da det engelske og norske kongeparet spaserte forbi. De kongelige stoppet opp og lyttet. Dette var korets 4. opptreden for de kongelige!

Senere i juni samme år holdt koret konsert i Imanuelskirken i Halden i anledning Oscar Borg-jubileet. Den kjente Halden-komponisten har skrevet en rekke av de nasjolromantiske sangene som koret fremfører.

I november 2001 var koret invitert til den tradisjonsrike julegrantenningen i Ålborg, Fredrikstads vennskapskommune i Danmark.

I februar 2002 deltok koret under den offisielle åpningen av Fredrikstads nye rådhus. Til stede blant en rekke celebriteter var stortingspresident Jørgen Kosmo.

I mai 2002 reiste mandssangerne på sin andre tur til Finland.

I løpet av de to siste årene har koret gjennomført to omfattende sangseminarer. Ikke ukjente Per Oddvar Hildre ledet det første mens Tone Bianca Dahl, dirigent for Den Norske Studentersangerforening, ledet det andre.

17. mai er årets store dag for Fredriksstad Mandssangerforening. Korets konsert i Lykkebergparken, like etter barnetoget, er for lengst blitt en kjær tradisjon i vår by.

Søk
Linker
Om oss på f-b.no
Sangtekster
Nettstedet administreres med enkelWEB fra IntegrasjonsPartner AS